Het nieuwe apparaat kan een vorm van brandstof genereren die kan worden opgeslagen zonder enige elektrische input.

Met het oog op het meest massale en efficiënte gebruik van hernieuwbare energie, beweert een team van wetenschappers van de Universiteit van Cambridge (Engeland) een onafhankelijk apparaat te hebben gebouwd dat fotosynthese kan nabootsen (het proces dat planten gebruiken om licht om te zetten). zonne-energie) en zetten zonlicht, kooldioxide en water om in vloeibare brandstof.

Eindelijk: kunstmatige fotosynthese

Het apparaat is gebaseerd op geavanceerde “photo sheet” of “photo sheet” technologie en zet zonlicht, kooldioxide en water om in zuurstof en mierenzuur, een brandstof die kan worden opgeslagen. Dit type brandstof kan volgens het Cambridge-team direct worden gebruikt in speciaal ontwikkelde generatoren of door er waterstof van te maken.

Door gebruik te maken van “fotografische vellen” -technologie, die in feite een film is die fotokatalysatoren bevat, kan het apparaat zonlicht gebruiken om CO2 en water om te zetten in zuurstof en mierenzuur. Mierenzuur kan als vloeistof worden opgeslagen of relatief eenvoudig worden omgezet in waterstof, dat een breed scala aan toepassingen kent, van industriële processen tot ruimtevaart.

Leave a Comment