1. Meer neutrale tinten

Een goede plek om op trends te jagen voor 2021 is Design Chicago. In de laatste editie, gehouden in oktober, bevestigde Gwendolyn Purdom – redacteur van Houzz in de Verenigde Staten – dat zachte kleuren in opkomst zijn. “Toonaangevende verfbedrijven, ontwerpers en huiseigenaren zijn op zoek naar gedempte, ontspannende paletten”, aldus Purdom in dit artikel.

2. Roze past in elke ruimte in huis

Met de opkomst van neutrale tinten is het niet verwonderlijk dat voor Benjamin Moore de kleur van 2021: een zacht roze kleur is dat we in de afbeelding aan de muur van de kamer zien. In het persbericht bij het verhaal wordt uitgelegd dat First Light inspireert tot een terugkeer naar de basis: “gemeenschap, comfort, veiligheid, zelfexpressie, authenticiteit en uiteindelijk optimisme.” Op de foto zijn ook roze gordijnen te zien in dit artikel.

3. Meer variatie in kleur

Het in kleur gespecialiseerde bureau NCS Spain-IdeColor wijst op de combinaties die de komende jaren een trend zullen worden. Voor 2020 hebben ze vier paletten van zes kleuren voorgesteld, waarbij neutrale kleuren de hoofdrolspelers zijn.

4. Duurzame kleuren:
Groen en blauw door het hele huis… en in alle landen! Het Pantone Institute heeft de kleur onthuld die in 2020 zal domineren: Classic Blue, dat je kunt kiezen om elke stijl van huis te decoreren, van traditioneel tot modern.

Leave a Comment