Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen om het risico dat uw online identiteit wordt gestolen te minimaliseren? Vandaag geven we je een paar tips.

Naarmate meer en meer delen van ons leven en bedrijf plaatsvinden in de online wereld, neemt het risico dat onze informatie wordt gecompromitteerd of tegen ons wordt gebruikt proportioneel toe. Het versterken van de beveiliging van onze sociale netwerken betekent natuurlijk niet dat het risico tot nul wordt teruggebracht, maar het kan helpen om de belangrijkste beveiligingslacunes te dichten en de belangrijkste potentiële problemen te verminderen.

Gebruik sterke wachtwoorden

Het klinkt misschien als een waarheid, maar er zijn nog steeds veel mensen die wachtwoorden als “123456” gebruiken voor al hun sociale netwerken. Grote fout. Wachtwoorden moeten een combinatie van cijfers, symbolen en hoofdletters en kleine letters bevatten. Allemaal tegelijk, en met een flink aantal karakters.

Gebruik strikte privacy-instellingen

Welk sociaal netwerk of sociale netwerken u ook vaak gebruikt, we raden u aan naar de instellingen van Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram te gaan en uw privacy-instellingen te bewerken. Zorg ervoor dat al uw persoonlijke gegevens, zoals verjaardag, huidige locatie, werkplek, enz., Privé zijn of alleen zichtbaar zijn voor vrienden.

Vergeet de antimalwaresoftware niet

Vrijwel iedereen is bekend met antivirussoftware. En sinds enige tijd komt “anti-malware” ook steeds vaker voor. Hoewel het waar is dat veel antivirusprogramma’s de mogelijkheid bieden om malware te scannen en te voorkomen, hebben ze dit niet allemaal. Denk er ook aan om voor de zekerheid uw mobiele beveiligingssoftware altijd up-to-date te houden met de nieuwste versies.

Deel het niet allemaal

Wees je altijd bewust van wat je deelt. Het plaatsen van een bericht of een foto over uw volgende vakantie of zelfs de huidige vakantie lijkt misschien een onschuldige manier om uw volgers en vrienden wat meer over uzelf en uw huidige status te laten zien, maar het maakt ook bekend aan iedereen op de website. sociale netwerken dat uw huis kan worden verlaten, alleen, waardoor een uitnodiging voor potentiële dieven.

Leave a Comment