Alleen reizen is een ervaring die je zal helpen jezelf te leren kennen, te genieten van attracties zonder je te haasten en meer reizigers te ontmoeten. We geven je tips om zonder angst alleen te reizen.

1. Plan uw reisschema

Om alleen te reizen raden we je aan om een ​​reisschema te maken, je hoeft geen activiteitenprogramma te maken van 7.00 tot 22.00 uur. Maar als een lijst van wat u wilt bezoeken en doen. Dit zal u helpen uw tijd te organiseren, controle te hebben en te weten hoeveel tijd u aan elke activiteit kunt besteden op basis van de tijd die u op die bestemming zult verblijven. We raden je ook aan om de plaatsen die je wilt bezoeken te delen met je familie of vrienden, zodat ze weten waar je bent.

2. Onderzoek hoe u zich bij elke bestemming kunt verplaatsen

Aangezien u uw bestemming heeft gevonden om alleen te reizen, is het belangrijk dat u weet hoe u zich moet verplaatsen. Onderzoek een paar weken van tevoren hoe u van het vliegveld naar uw accommodatie komt. Dit is zodat mensen niet willen innen op uw portemonnee. Het transportsysteem kennen is net zo belangrijk als plannen wat u in uw koffer meeneemt. Zoek dus uit wat beter is in uw metro-, bus-, taxi- of trambestemming.

3. Wees altijd in communicatie

Omdat het uw eerste reis alleen is, zal uw gezin zich zeker zorgen om u maken. Als je alleen in Mexico reist, kun je ze een WhatsApp of sms sturen met je plannen voor de dag. Als u naar het buitenland reist, kunt u in uw vrije tijd naar hen schrijven op Facebook of een videogesprek voeren. Dit helpt hen om zich veilig te voelen, wetende waar u bent en dat alles in orde is.

4. Kijk om je heen

Het is erg belangrijk dat u bij aankomst in uw hotel of hostel de omgeving, de mensen en de winkels observeert. Kijk altijd verder dan wat er om je heen is. Laat je intuïtie stromen en vertrouw erop, als je een vermoeden hebt over een persoon of een plaats, luister er dan naar.

5. Beveilig altijd uw documenten en geld Als u alleen reist, moet u voorzichtiger zijn met uw geld en uw documenten. Als je in een hostel verblijft, aarzel dan niet om het met een hangslot in je kluisje achter te laten. Als het nodig is om deze documenten mee te nemen, kies dan voor een heuptas die onder de kleding dicht op uw lichaam zit. Zorg ook voor een foto van uw visum, paspoort en zelfs uw kiezers-ID.

Leave a Comment