Deze lijst met plaatsen om te bezoeken in het Vaticaan helpt u bij het voorbereiden van een reis naar het kleinste land ter wereld, gelegen in de stad Rome, een bezoek dat u zeker niet zal teleurstellen.

Er moet rekening mee worden gehouden dat het Vaticaan pas in 1929 een onafhankelijke staat werd met de ondertekening van de Lateraanse pacten en dat de uitbreiding van het land niet meer dan 0,44 vierkante kilometer beslaat, met ook tussen zijn muren alleen als inwoners rond 800 mensen, waaronder de paus, ongetwijfeld de beroemdste bewoner.

1. Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek is zonder twijfel een van de heiligste tempels van het katholicisme en een van de essentiƫle plaatsen om te bezoeken in het Vaticaan.

Het is ook een van de grootste gebouwen ter wereld, waarin zijn enorme koepel opvalt, zichtbaar vanuit alle gezichtspunten van Rome en waarin grote Italiaanse kunstenaars uit de Renaissance, zoals de grote Michelangelo, tussenbeide kwamen tijdens de constructie en interieurdecoratie.

2. Vaticaanse musea

De Vaticaanse musea is een van de andere plaatsen om te zien in het Vaticaan en staat ook op de lijst van de 20 meest essentiƫle plaatsen om te bezoeken in Rome.

Deze musea, eigendom van de katholieke kerk, hebben een van de meest indrukwekkende kunstcollecties ter wereld waarvoor meer dan 6 miljoen toeristen hun interieur binnengaan om zich te vergapen aan de schilderijen, sculpturen en perfect ingerichte kamers.

3. St. Peter’s Square, een van de plaatsen om te bezoeken in het Vaticaan

Het Sint-Pietersplein, een van de mooiste pleinen ter wereld, is nog een van de plaatsen om te bezoeken in het Vaticaan, die we je aanraden om niet te missen tijdens je bezoek.

Met een oppervlak dat erin is geslaagd om tijdens de religieuze diensten van de paus meer dan 300.000 mensen te passen, zijn er aan de zijkanten twee secties van kolommen met figuren van 140 heiligen in het bovenste gedeelte en in het midden een obelisk van 25 meter hoog. hoogte, meegenomen uit Egypte samen met twee bronnen.

4. Vaticaanse necropolis

De Vaticaanse necropolis, gelegen in de kelder van de Sint-Pietersbasiliek, is een van de meest verbazingwekkende plekken om te zien in het Vaticaan.

Volgens de geschiedenis van het katholicisme werd de basiliek gebouwd op de plaats waar een van de twaalf apostelen van Jezus van Nazareth, Petrus, werd begraven.

5. Vaticaanse tuinen

De Vaticaanse tuinen zijn een groene oase van rust temidden van de mensenmassa die het Vaticaan bezoekt. Dit kleine park dat op de Vaticaanse heuvel ligt, achter de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse musea, is nog een van de plaatsen om te bezoeken in het Vaticaan die we je aanraden om niet te missen. Zijn oorsprong gaat terug tot de middeleeuwen en wordt al eeuwenlang gebruikt als een plaats van meditatie en rust voor pausen en bisschoppen.

Leave a Comment