1. Slot Neuschwanstein

Velen zeggen dat kasteel Neuschwanstein het meest indrukwekkende kasteel ter wereld is. In opdracht van Louis II, ook wel The Mad King genoemd, is het niet verwonderlijk dat het door Walt Disney werd uitgekozen als model om Disneyland’s Sleeping Beauty Castle te bouwen. Het beste perspectief dat u van het kasteel kunt krijgen, is vanaf de Mariabrug (Marienbrücke), die momenteel in aanbouw is. Het ideaal is om deze vakantie op twee verschillende tijdstippen van het jaar te maken en er eerst van te genieten met de warmte van de centrale maanden van het jaar en vervolgens met sneeuw, wanneer de kou in het gebied begint te verschijnen.

2. Eilean Donan Castle

Tijdens onze reis naar Schotland hadden we het bezoek aan Eilean Donan Castle in rood gemarkeerd, een van de meest filmische kastelen ter wereld, waarin sequenties van films zoals The Immortals of omdat het het beeld van Cardhu Scotch whisky is, zijn opgenomen. Het landschap eromheen is net zo ongelooflijk als het kasteel zelf en omdat het zich in het prachtige gebied van de Hooglanden, aan het meer van Duich, bevindt, is het onmogelijk om anders te zeggen.

3. Himeji-kasteel

We kunnen zeggen dat Himeji Castle een van de mooiste kastelen van Japan is. Het staat op de Werelderfgoedlijst en is sinds de middeleeuwen bewaard gebleven, hoewel er verschillende restauraties zijn uitgevoerd, waaronder de laatste die 5 jaar heeft geduurd, tot begin 2015. Dat zorgde ervoor dat we het bezoek op onze reis naar Japan hebben afgewezen, omdat alles bedekt was met een zeildoek en steiger. We zijn van plan terug te keren naar Japan, hopelijk binnenkort, en het is zeker dat dit een van de eerste bezoeken zal zijn die we zullen afleggen.

4. Lichtenstein kasteel

Een van de minst bekende kastelen van Europa en een van de meest indrukwekkende ter wereld. Het is gelegen nabij de Duitse stad Stuttgart, in de Schwäbische Bergen. De ligging op een klif zorgt ervoor dat Kasteel Lichtenstein eruitziet als iets uit een verhaal en hoewel het privébezit is, is het open voor het publiek.

5. Bran Castle

Bran Castle, ook bekend als Dracula’s Castle, erg populair voor de Ierse Bram Stoker’s roman Count Dracula en later voor de Francis Ford Coppola-film, is een van de meest indrukwekkende kastelen die bezocht kunnen worden in de wereld . Hoewel ze zeggen dat het historische karakter waarop het is gebaseerd nooit in het kasteel heeft geleefd, heeft dit niets weggenomen van het toerisme en is het een van de essentiële bezoeken als je naar Roemenië reist.

Leave a Comment