Na zeven maanden videoconferenties kwamen de EU-ministers van Financiën vrijdag voor het eerst sinds het uitbreken van de pandemie bijeen in Berlijn. Er worden geen besluiten verwacht van de bijeenkomst, die aanstaande zaterdag wordt voortgezet, aangezien het een informele bijeenkomst is, maar er zijn wel twee belangrijke berichten naar buiten gekomen. Ten eerste de noodzaak om budgettaire stimulansen te behouden om economieën in deze moeilijke tijden te ondersteunen.

De tweede kwam van de ministers van Financiën van Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland, die de Europese Commissie om strikte regels vroegen bij de presentatie van haar cryptocurrency-voorstel dit najaar, een van de meest verwachte deze koers.

“We maken ons zorgen over cryptocurrencies”, vatte de Fransman Bruno Le Maire samen. Hij voegde eraan toe dat de grootste economieën in de eurozone verwachten dat de Commissie “zeer sterke en zeer duidelijke regels” uitvaardigt. Het conceptvoorstel voor cryptocurrency bevat strengere vereisten voor riskantere digitale valuta’s, vooral voor door activa gedekte cryptocurrencies (bekend als “stablecoins”), zoals Libra, ontwikkeld door Facebook en andere bedrijven, en gekoppeld aan soevereine valuta.

Leave a Comment